DET NØDVENDIGE LILLE TANDHJUL TIL DEN STORE MASKINE

//

Som en lille virksomhed i Nordfyns kommune med kun 3 ansatte besluttede vi for nogle måneder siden at vi ville tage det sociale ansvar at tage en borger ind i virksomheden til arbejdsprøvning.

Efter en telefonopringning til kommunen fik vi kontakt til en jobkonsulent fra Jobcentret i Søndersø, som besøgte vores virksomhed til en snak og besigtigelse.

Næste skridt var en samtale om en bestemt person med efterfølgende besøg af personen og en konsulent fra Jobcentret.  

Vi gennemgik hvad vi havde i tankerne af arbejdsopgaver og der aftaltes have personen kunne og hvor mange dage og timer, i dette tilfælde en kvinde skulle have om ugen.

Vores nye ”medarbejder” var meget positiv indstillet og det samme var vi. Som virksomhed tænkte vi ikke i øget produktion med om at give et medmenneske en ny start og begyndelse på livet. Derfor har vi ikke på noget tidspunkt fokuseret på hendes produktion, men på om hun kunne lide at være i virksomheden og om trivedes i vores miljø.

Om en uge skal der så være opfølgende samtale med hendes kontaktperson fra Jobcentret. Vi håber samtalen falder tilfredsstillende ud. For det er det lille bidrag vores lille virksomhed kan give til vores lokalsamfund.

Bogbasen ApS er Danmarks første internetbaserede bog antikvariat, så det vi har kunnet tilbyde medarbejderen fra Jobcenteret, var først at fremsøge den bog hun sad med i Bogbasens arkiv. Bedømme dens kvalitet og salgspris, skrive en beskrivelse af bogen i notesblok, gemme denne beskrivelse til senere brug, fotografere bogen og efterfølgende lægge den op med billedet på hjemmesiden www.bogbasen.dk under salg af bøger  Når dette var gjort, sætte de oplagte bøger på plads på lageret.

Al begyndelse er svær, så det er gået langsomt. Men det går fremad. Det vil vi også fremføre på mødet med Jobcentret.

Bogbasen.dk kan kun opfordre andre virksomheder til at kontakte deres lokale Jobcenter og tilbyde at tage en borger i arbejdsprøvning.

Får vi en medborger i arbejde, der ellers havde det svært med at komme i gang på arbejdsmarked, har vi også hjulpet Danmark af med lidt af manglen på arbejdskraft.  

 

 

 

 

 

 

 

CSR Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark