3 former for angst – få styr på dine tanker

//

Det kan være svært at forstå hvorfor ens hjerne eller krop opfører sig som den gør og ofte kan det være lige så svært at opsøge hjælpen til at få tankerne på plads.

Det kan være mange forskellige ting der påvirker ens hverdag hvor stress, angst og depression nok er nogle af de hyppigste betegnelser. Mange kender til ovenstående enten i form af, at være ramt selv eller være pårørende til nogle der enten gennemgår nogle svære ting eller har gjort.

 

Angst kan deles ind i forskellige kategorier, det kan enten være panikangst, agorafobi eller generaliseret angst.
Panikangsten er kendetegnet ved lige pludselig at opstå med angstsymptomer og en følelse af, at være bange uden at der reelt er fare på færde. Symptomerne er øget hjertebanken og tryggen for brystet som ofte kan resultere i, at følelsen forværres og man tænker katastrofetanker såsom at man er ved at dø af et hjertestop. Det er netop kendetegnet ved panikangst, at når man oplever panikangst vil ens krop overarbejde, og dermed påvirke angsten – så hvis man bliver svimmel, vil angsten for at besvime dukke op.

Derudover er der også en form for angst der hedder agorafobi som er angst for at få angst uden for hjemmet. Dette opstår som følge af panikangsten, og det kan både påvirke en med tanken om at være alene et sted, så ingen kan hjælpe eller det kan være at man synes det er for mange mennesker så det ville være en pinlig situation at få et angstanfald i.

 

Derudover findes også den mere generaliseret angst som er hyppig men ret ubehandlet form for angst. Her det bekymring der fylder – bekymring for helbred, ulykker, ens families helbred eller økonomi. Symptomerne kan være hjertebanken, rastløshed, rysten og sveden.

Det er vigtigt at lytte til sin krop og acceptere, at man bør opsøge professionel hjælp til at få styr på tankerne og angsten. Der findes rigtig mange dygtige psykologer der kan hjælpe i Nordsjælland, men leder du efter en psykolog i Hillerød?

CSR Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark