Alt du skal vide om pizzamel

//

Pizza er en af de mest populære fødevarer i verden. Den er lækker, nem at lave og kan nydes af folk i alle aldre. Men hvad gør pizza så specielt? Svaret ligger i dejen.

Pizzadej er lavet af en særlig type mel, der er kendt som “pizzamel” Dette mel adskiller sig fra almindeligt mel til alle formål, fordi det har et højere proteinindhold. Det gør det muligt for dejen at danne en mere sprød skorpe, når den bages.

Pizzamel er også malet anderledes end almindeligt mel. Kornene er malet finere, hvilket giver pizzadejen en mere glat konsistens.

Når det drejer sig om at lave pizzadej, er der to hovedmetoder: den kolde metode og den varme metode.

Ved den kolde metode blandes alle ingredienserne sammen i en skål, hvorefter dejen sættes på køl i flere timer eller endda natten over. Det giver gluten i melet mulighed for at slappe af, så det bliver lettere at strække ud, når du er klar til at lave din pizza.

Den varme metode er præcis som det lyder – du blander alle ingredienserne sammen og lader derefter dejen hæve et varmt sted i 30 minutter til en time. Det hjælper gluten med at udvikle sig, hvilket giver en sejere skorpe, der kan tåle tunge toppings.

Når din dej er klar, er det tid til at forme den til en pizza. Det første skridt er at forvarme din ovn (eller grill, hvis du bruger en) til denhøjeste indstilling. Drys derefter en arbejdsflade med pizzamel, og læg dejen på den.

Stræk forsigtigt dejen ud med hænderne til en cirkel eller en oval form. Hvis dejen er for klistret, skal du tilsætte mere mel. Når du har fået den ønskede form, skal du overføre dejen til en bageplade eller en pizzasten og lægge dine toppings på.

Bag i 10-15 minutter, eller indtil skorpen er gyldenbrun, og osten er smeltet og boblende.

Og så har du din helt egen hjemmelavede pizza!Uanset om du bruger købt dej eller laver din egen fra bunden, skal du altid huske at bruge pizzamel for at få det perfekte resultat. Buon appetito!

CSR Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark