Sådan får du mere økologi ind i din hverdag

//

Vil du gerne spise mere økologisk og købe flere økologiske varer? Du er ikke alene. Der er nemlig stigende efterspørgsel på lige netop økologi i disse år – og faktisk er der mange gode grunde til at vælge økologisk. Økologiske fødevarer er uden syntetiske pesticider og tilsætningsstoffer. Det er altså bedre for din og din families sundhed. Økologi er også bedre for miljøet, idet du ved at købe økologisk passer på vores fælles miljø, drikkevandet og skaber bedre dyrevelfærd.

Der er flere ting, du kan gøre for at indføre mere økologi i din hverdag – uden at du bliver nødt til at fordoble dit husholdningsbudget.

Vælg økologiske varer i supermarkedet

De fleste supermarkeder tilbyder mange forskellige økologiske produkter – faktisk findes der næsten et økologisk alternativ til alle produkter, hvis bare du vælger det rette supermarked. Det handler derfor i første omgang om at vælge et supermarked, der forhandler et stort udvalg af økologiske varer, så det bliver nemmere for dig at handle ind.

Når du så er ude og handle, bør du prioritere de økologiske varer fra for de almindelige varer. Det er alt fra basisvarerne som mel, havregryn og kartofler til kød og mejeriprodukter. Nogle gange er de dyrere, men andre gange er de faktisk billigere. Det behøver altså ikke ødelægge dit madbudget komplet at skifte til økologiske varer.

Skift til økologiske produkter

Det er lidt sværere at finde helt økologiske produkter, f.eks. økologisk hårpleje, økologisk hudpleje og økologisk makeup. Der er nemlig ikke mange brands, der kan blære sig med lige netop den titel.

Der er dog nogle brands på markedet, som faktisk er helt økologiske (og nogle endda også veganske). I.C.O.N. Products tilbyder f.eks. et stort udvalg af økologiske hårprodukter til alle hårtyper, både til tørt hår, fedtet hår, kruset hår og behandlet hår. Du kan altså helt sikkert finde en shampoo, balsam eller et stylingsprodukt, der passer til dine ønsker og behov.

CSR Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark