Sådan får du mere energi til sunde og varierede middage med disse 9 tips

//

Er du træt af den samme gamle middagsrutine? Ønsker du at få mere energi til din aktive livsstil? Hvis ja, så er dette blogindlæg noget for dig. Her får du 9 tips til, hvordan du kan få mere energi og variation i dine middage. Uanset om det er med sundere ingredienser eller nye opskrifter, vil disse strategier være med til at gøre hvert måltid til et velsmagende måltid.

– Hold dit spisekammer fyldt med sunde ingredienser, og fjern det usunde! Så undgå du også at blive fristet af noget usundt!

– Hav en liste over opskrifter, som du elsker, og kan lave uden alt for meget besvær. Hvis du har svært ved at finde inspiration til aftensmaden, så kan du overveje at bestille en måltidskasse. Uanset hvilken by du bor i, så kan de leverer til dig, både Måltidskasser Aalborg by og Måltidskasser Aarhus by, men også på på fyn og sjælland.

– Udnyt rester ved at lave dem om til noget nyt næste dag. Brug kød, grøntsager, ris, pasta. På den måde udnytter man de råvarer, man har i køleskabet og i skabene, og undgå madspild.

– Sørg for at spise langsomt, og tænk på hvordan du føler dig efter måltidet. På den måde undgår du at spise for meget og undgår den træghed, der ofte kommer bagefter, og som kan gøre det svært at rejse sig fra bordet eller holde sig vågen under en film.

– Endelig skal du forsøge ikke at springe aftensmaden over! Et sundt og afbalanceret aftensmåltid er vigtigt for alle, fordi vores energiniveau er på sit laveste på det tidspunkt af dagen.

-Find retter, hvor du får både proteiner, fedt og kulhydrater i ét og samme måltid, som er det bedst-varierende mad du kan lave. Proteiner er vigtigt for muskelvækst, og fedt er vigtigt for at holde dig mæt. Kulhydrater er også rigtig gode efter træning, men de kan blive omdannet til sukker i kroppen, hvis de ikke forbrændes.

– Træn sammen med din familie eller venner, for det får tiden til at gå hurtigere samtidig med, at du hygger dig!

– Gå ud af din komfortzone, når når det kommer til madlavning. Det er lige meget om du ikke kan lide fisk eller grøntsager! Du kan lære det, og det vil gøre hele familien gladere.

– Når du laver et måltid med kødboller (eller en anden ret), så tænk på at bruge forskellige krydderier for at skabe variation.

CSR Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark