4 forskellige mærkedage i Danmark

//

I Danmark har vi en masse forskellige helligdage og mærkedage. Nogle er religiøse, og nogle er ikke. Her vil vi nævne 4 af dem, som har betydning for os danskere.

Grundlovsdag

Grundlovs Dag er den, der kommer først på denne liste – den fejres hver 5. maj for at mindes underskrivelsen af grundloven på denne dag i 1849. Nogle fejrer dagen, men for de fleste er det bare en helt almindelig dag som alle andre. Dog er det en vigtig mærkedag, at lære sine børn, og måske også fortælle dem, hvad grundloven egentlig er for noget.

Bededag

Bededag hedder også Store Bededag og det falder altid på samme tidspunkt hvert år. Den falder altid om fredagen, 4. søndag efter påske.

Oprindeligt blev bededag indført af biskop Hans bagger tilbage i 1686. Når klokkerne ringede i byen, så var det et tegn på at kroerne og forretningerne skulle lukke ned, så alle kunne begynde at faste og måtte ikke arbejde.Vi spiser varme hveder som et symbol på, at bageren skulle lukke sit forretning, og endte med at sælge hvedeknopper dagen efter.

Påskeferien

Påskesøndag falder på en anden dato hvert år, men den falder altid efter langfredag og før Kristi Himmelfartsdag. På påskemorgen vil man ofte finde malede æg gemt rundt omkring, som børnene kan gå på jagt efter i haver eller måske endda på arbejdspladsen! Danskerne er ret er passioneret om påsken, og det er en endnu større helligdag end juledag, og så skal vi jo ikke glemme, de skønne påskefrokoster vi holder med venner og familier.

Juledag

I Danmark bruger vi aftenen den 24. december med familien for at fejre julen sammen. Vi fejrer Jesus fødselsdag, og det gør vi ved at købe gaver til dem vi holder af til minde for Jesus. Julen er meget mere end gaver og juletræ. Det handler også om lys, både inde og ude. Julesmåkager, julemarkeder, brændte mandler og varmt gløgg eller kakao, hvis man ikke kan lide gløgg. Ej at glemme æbleskiverne med syltetøj og sukker. Det er en sød og rar tid, som både børn og voksne glæder sig til.