3 tips til når dit barn starter i børnehave

//

Den første dag i børnehave kan være både spændende og nervepirrende for både forældre og børn. Det er en overgangsperiode, hvor dit barn går fra at være en afhængig lille pige til at blive mere selvstændig. Her er tre tips, der kan hjælpe med at gøre processen mere gnidningsløs

1. Tal om, hvad der skal ske den første dag i forvejen. Det vil hjælpe dit barn med at vide, hvad det kan forvente, og beroliger eventuelle nerver. Barnet kan være nervøs, fordi han/hun ikke ved, hvad man kan forvente. Vil man finde nogen nye venner? Kan man lide pædagogerne, mange ting går igennem barnet hoved. Det, man blot skal huske på, er at barnet ikke dyrker de tanker, medmindre du som forældre går ind og påvirker dem. Skyd barnets tanker hen og undgå at sætte nye tanker eller forventninger i hovedet, for du som forældre kan ikke stå inde for, hvad der kommer til at ske, når du ikke er der.

2. Sørg for, at dit barn får masser af hvile i dagene op til børnehaven. De får brug for al deres energi til den store dag! Det er en stor dag og det er vigtigt, at barnet er frisk til den nye udfordring, der venter. Det er også vigtigt at sende dem af sted med et stort knus og masser af opmuntring! Lad dem vide, at du vil savne dem, men at han/hun er i børnehaven, men at i ses igen snart.

3. Hav styr på barnets udstyr. Børn i børnehaven skal både have ekstra tøj med, regntøj, gummistøvler, eventuel ble og sovebamse. Sørg for at sætte navn i barnets ting, så barnet selv kan have styr på det, så det mindsker unødig nervøsitet. Køb navnemærkater hos Børneflapper, hvor du kan designe dit helt eget mærke. At der er mærker i både tøj sko, madpakke og genstande, vil reducerer chancen for, at det bliver væk. Hvis barnet stiller sine sko et vilkårligt sted, kan pædagogerne hurtigt se, hvem skoene tilhører og stille dem på plads.

Der er mange andre gode tips til, hvordan du som forældre forholder dig. Husk, at dine tanker, nervøsitet smitter af på barnet, så hvis du tager det roligt, så vil barnet også gøre det. Tal med barnet om det, så meget som i kan langt tid i forvejen, så det ikke er en forandring, der sker fra den ene dag til den anden.