3 gode råd til at sænke støjniveauet på kontoret

//

I Danmark er storrumskontoret blevet meget populært, og det er naturligvis på grund af alle de fordele, der er forbundet med det. Det er f.eks. meget nemt at arbejde sammen, når man sidder tæt sammen – og det giver også ofte en større fællesskabsfølelse, som kan være positivt for arbejdsmiljøet. Der er dog også nogle alvorlige ulemper ved storrumskontoret – og det er støjniveauet. Støj er ikke noget, man kan eller skal vænne sig til. Det er noget, der skal sættes en stopper for. Det kan nemlig føre til hovedpine og ende i stress. Vi har derfor her samlet 3 gode råd til at sænke støjniveauet på kontoret.

Optimér indretningen

Mange steder skyldes det høje støjniveau simpelthen, at kontoret ikke er indrettet efter hensigten. Det kan f.eks. være, at printeren står midt ude i rummet eller at de personer, der taler meget telefon er placeret lige ved siden af de personer, der gerne skal arbejde koncentreret. I første omgang er det derfor vigtigt at tage et kig på indretningen og se, om der er forbedringspotentiale. Her kan det være en god idé at samle de personer, der arbejder meget sammen og adskille de personer, der taler meget i telefon fra resten. Det kan også være en god idé at placere kaffemaskinen og printeren i separate rum, så de ikke larmer. En ny, mere optimal indretning kan gøre meget for støjniveauet på kontoret.

Brug lydabsorbenter

Det er ikke altid nok at ændre på indretningen. Støjen kan nemlig sagtens stadig løbe frit i rummet, hvis der ikke bliver skærmet af. Det er derfor en god idé at benytte lydabsorbenter som f.eks. skærmvægge, akustikvægge og akustikplader. De kan nemlig sænke støjniveauet ved at sørge for at den ikke spreder sig rundt i rummet. Lydabsorbenter kan tage en hel del af støjen, især hvis man bruger akustikvægge til at opdele forskellige afdelinger, så de ikke forstyrrer hinanden.

Køb en telefonboks

Selvom en bedre indretning og lydabsorbenter kan gøre underværker for støjniveauet, så fjerner det altså ikke støjen helt. En telefonboks, derimod, kan give de personer, der har brug for at arbejde koncentreret, et frirum, hvor de har fred og ro til at fordybe sig i forskellige opgaver. En telefonboks kan også bruges til telefonopkald og møder, så det ikke forstyrrer inde i storrumskontoret – og det kan altså sikre at støjniveauet på kontoret falder markant. Det er en investering, som både små og store virksomheder uden tvivl vil kunne mærke på produktiviteten og dermed også på bundlinjen. Du kan finde en telefonboks, der passer til dine behov her: https://telefonboks.dk/.

CSR Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark